Ana Sayfa
Sempozyumlar
Osmanlı Bilimi Sempozyumu

Osmanlı Bilimi Sempozyumu Düzenlendi

Sakarya Üniversitesi Osmanlı AraÅŸtırmaları Merkezince (OSAMER) “Osmanlı Bilimi Sempozyumu” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleÅŸen sempozyuma Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan, Sakarya BüyükÅŸehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. Furkan BeÅŸel ve Ziya Cevherli, OSAMER Müdürü Prof. Dr. Mükerrem Bedizel Aydın ile dekanlar, müdürler, öÄŸretim üyeleri, araÅŸtırmacılar ve öÄŸrenciler katıldı.

Sempozyumun açılış konuÅŸmasını yapan Rektör Prof. Dr. Fatih SavaÅŸan, Osmanlı Bilim Sempozyumunun üniversitede düzenlenen önemli sempozyumlardan birisi olduÄŸuna deÄŸindi. SavaÅŸan, “Üniversitede birçok etkinlik yapılıyor ama böyle tematik olan etkinlikler fazla olmuyor. Osmanlı bilimi, üzerinde daha fazla durulması gereken konulardan birisi. Sempozyumda yararlı bildiriler sunulacaktır. Rahmetli Fuat Sezgin anısına düzenlenen bu sempozyum hem bilim dünyasına hem de bu alana ilgi duyan öÄŸrencilere faydalı bir sempozyum olacaktır“ diye konuÅŸtu.

 

OSAMER Müdürü Prof. Dr. Mükerrem Bedizel Aydın, “Sadece sunulan tebliÄŸlerle deÄŸil yapılan müzakerelerle, katkılarla ve tartışmalarla da bereketli bir sempozyum geçirelim ki bereketli sonuçları olsun. Bu çalışmanın ortaya çıkmasında maddi ve manevi olarak destek aldığımız herkese teÅŸekkür ediyorum. Prof. Dr. Fuat Sezgin’i rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Sempozyum açılış konuÅŸmalarının ardından Ä°stanbul 29 Mayıs Üniversitesi öÄŸretim üyesi Prof. Dr. Tahsin Görgün’ün “Osmanlı DüÅŸüncesi ve Bilimi AraÅŸtırmalarında Yöntem Sorunu” baÅŸlıklı konferansıyla devam etti.

Ä°ki gün sürecek sempozyumda “Osmanlı’da Bilim Tarihi Çalışmaları”, “CoÄŸrafya, Haritacılık ve Denizcilik”, “Fen Bilimleri”, “Alet-Edevat”, “Osmanlı Biliminin OluÅŸmasında Siyasi, Sosyal, Çevresel ve Entelektüel Etkenler”, “Osmanlı Biliminin DiÄŸer Medeniyetlerle Ä°liÅŸkisi”, “Osmanlı Bilimi AraÅŸtırmalarının Kaynakları”, “Osmanlı’da Bilim EÄŸitimi” ile “Uygulamalı Bilimler” konu baÅŸlıklarında alanında uzmanlarca yapılacak sunumlar yer alacak.

 

04.12.2019 / Kübra Akçay

Etiketler :

Osmanlı Bilimi Sempozyumu,

Osamer,

Osmanlı Araştırmaları Merkezi,

Prof. Dr. Fuat Sezgin,