Osmanlı İmparatorluğu'nda Kamu ve Özel Mülkiyet Hakları

OSAMER Tez Sunumları serisinin beÅŸinci seminerinde 2023 yılında Prof. Dr. Engin Deniz Akarlı danışmanlığında Marmara Üniversitesi Tarih Ana Bilim Dalı'nda tamamladığı "Public And Private Property Claims Ä±n the Ottoman Empire: The Beytülmal and its Institutionalization ın the Early Modern Period (Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu'nda Kamu ve Özel Mülkiyet Hakları: Beytülmal ve Erken Modern Dönemde KurumsallaÅŸması)" tez sunumuyla Dr. AyÅŸegül Çimen'i ağırlıyoruz. 10 Mayıs ÇarÅŸamba 18.00'de çevrimiçi olarak gerçekleÅŸecek seminerimize aÅŸağıdaki link aracılığı ile ulaÅŸabilirsiniz.

Zoom Toplantı linki

Toplantı Kimliği: 916 912 7260

AyÅŸegül Çimen

Lisans eÄŸitimini Ä°stanbul Bilgi Üniversitesi Tarih ve Ekonomi bölümlerinde 2011 yılında tamamladı. Aynı üniversitede Ä°nsan Hakları Hukuku programında hazırladığı “The Evolution of Ottoman Criminal Code: Crime and Punishment in 1858 Criminal Code and Legal Formalism” baÅŸlıklı çalışmayla yüksek lisans derecesi aldı. Ä°stanbul Åžehir Üniversitesi’nde baÅŸladığı doktora eÄŸitimini Marmara Üniversitesi’nde 2023 yılı başında “Public and Private Property Claims in the Ottoman Empire: the Beytülmal and its Institutionalization in the Early Modern Period” baÅŸlıklı tezle tamamladı.

FotoÄŸraflar