Memlük-Osmanlı Geçiş Döneminde Şam Uleması

OSAMER Tez Sunumları serisinin altıncı seminerinde Doç. Dr. Abdurrahman Atçıl danışmanlığında Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü'nde tamamladığı "Memlük-Osmanlı GeçiÅŸ Döneminde Åžam Uleması" baÅŸlıklı sunumuyla Dr. Gürzat Kami'yi ağırlıyoruz.

Tarih: 8 Haziran 2023  Saat: 19.00

Toplantı Linki: zoom.us/j/9169127260

GÜRZAT KAMÄ°

​1988 yılında Ä°stanbul’da doÄŸdu. BoÄŸaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası Ä°liÅŸkiler bölümünden mezun oldu (2012). Ä°stanbul Åžehir Üniversitesi Tarih bölümünde “Understanding a Sixteenth-Century Ottoman Scholar-Bureaucrat: Ali b. Bali and His Biographical Dictionary” isimli teziyle yükseklisans derecesi aldı (2015). 2023 yılında Marmara Üniversitesi Tarih bölümünde Memlük-Osmanlı geçis döneminde BiladuÅŸÅŸam ulemasını konu edinen teziyle doktora derecesini aldı. Ä°lgi alanları arasında erken modern dönemde Osmanlı uleması, Memlüklerin son asrında Kahire ve Suriye’de ulema ve ilmi hayat, Ä°slam coÄŸrafyasında ulema iliÅŸki aÄŸları ve ilmi üretim, sosyal network analizi gibi konular bulunmaktadır. Halen Sabancı Üniversitesi bünyesinde yürütülen OTTOLEGAL projesinde araÅŸtırmacı olarak görev almaktadır.