Teori ve Pratik Arasında Sözlü Tarih

2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nin son seminerinde Modern tarih anlayışına bir alternatif olan, tanık anlatılarını kaynak alması sebebiyle tarih derslerinin en başında öÄŸretilen 'geçmiÅŸ' kavramını 'yakın geçmiÅŸ'e, 'bugün'e taşıyan Sözlü Tarihi alanını odağımıza alarak Dr. Arzu GüldöÅŸüren'i ağırlıyoruz. Seminerimiz 19 Haziran Pazartesi günü saat 19.00'da çevrimiçi olarak gerçekleÅŸtirilecektir.

Toplantı linki:

Toplantı Kimliği: 916 912 7260

Arzu GüldöÅŸüren

Ä°stanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nden lisans derecesini (2000), Marmara Üniversitesi Ä°lahiyat Fakültesi’nden yüksek lisans derecesini (2004) ve aynı fakülteden doktora derecesini (2013) aldı. 2015-2016 yılları arasında Bilim ve Sanat Vakfı yürütücülüÄŸündeki “Sözlü Tarih AraÅŸtırmaları Veritabanı ve Ä°stanbul’un Mekânsal ve Kültürel ÇeÅŸitliliÄŸine Yönelik Uygulama Örnekleri Projesi”nin koordinatörlüÄŸünü yaptı. Bilim ve Sanat Vakfında Sözlü Tarih AraÅŸtırmaları koordinatörlüÄŸü görevini yürüttü. Ä°slam AraÅŸtırmaları Merkezi’nde çalışıyor. ÇeÅŸitli dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.