Stajyer İlanı

Osmanlı AraÅŸtırmaları Merkezi Stajyer ÇaÄŸrısı

Osmanlı AraÅŸtırmaları Merkezi olarak, alana katkı sunmak ve geleceÄŸin tarihçilerini yetiÅŸtirmek adına Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü 2. ve 3. sınıf öÄŸrencilerine yönelik bir staj programı baÅŸlatmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Osmanlı tarihine ilgi duyan, araÅŸtırma yapmayı seven ve bu alanda kariyer yapmayı hedefleyen öÄŸrencileri aramıza katılmaya davet ediyoruz.

Staj Süresi ve Yeri:

• Staj süresi: Bahar Dönemi Boyunca (Haftada 2 gün)
  • Yer: Osmanlı AraÅŸtırmaları Merkezi, Sakarya

Kimler BaÅŸvurabilir?

• Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü'nde 2. veya 3. sınıfta öÄŸrenim gören öÄŸrenciler.
  • Osmanlı tarihi ve kültürüne ilgi duyan ve bu alanda kariyer hedefleyenler.
  • AraÅŸtırma, analiz ve raporlama becerilerine sahip olanlar.

Neler Sunuyoruz?

• Alanında uzman akademisyenlerle çalışma fırsatı
  • Gerçek araÅŸtırma projelerine katkıda bulunma
  • Osmanlı tarihine dair derinlemesine bilgi ve deneyim kazanma
  • Dijital BeÅŸeri Bilimler Atölyesine Katılım: Dijital araçlar ve metodolojiler kullanarak beÅŸeri bilimler alanında derinlemesine bilgi ve deneyim kazanma fırsatı.

Stajyerlerden Beklentilerimiz:

• OSAR Blog Ä°çin Ä°çerik Üretmek: Tarih ve Osmanlı araÅŸtırmaları hakkında bilgilendirici ve ilgi çekici içerikler hazırlayarak blogumuzun zenginleÅŸtirilmesine katkıda bulunmak.
  • Projelere Destek Vermek: Merkezimizin yürüttüÄŸü lisans düzeyi projelerine araÅŸtırma ve analiz desteÄŸi saÄŸlamak.
  • ArÅŸivleme ve Veri Tabanı GeliÅŸtirme: Tarihi belgelerin dijitalleÅŸtirilmesi ve merkezimizin veri tabanının geliÅŸtirilmesine katkıda bulunmak.

Başvuru Koşulları:

• ÖzgeçmiÅŸ (CV)
  • Transkript
  • Osmanlı tarihine olan ilginizi ve bu staj programına katılmak istemenizin sebeplerini anlatan kısa bir niyet mektubu

BaÅŸvurular Nasıl Yapılır? BaÅŸvurularınızı osamer@sakarya.edu.tr adresine "Osmanlı AraÅŸtırmaları Merkezi Staj BaÅŸvurusu" baÅŸlığı ile elektronik posta yoluyla gönderebilirsiniz.

BaÅŸvurularınızı en geç 4  Mart 2024 tarihine kadar bize ulaÅŸtırmanız gerekmektedir.

Sorularınız için: busranurbekman@sakarya.edu.tr