Osmanlı AraÅŸtırmaları Merkezi olarak araÅŸtırma görevlimiz BüÅŸranur Bekman'ın koordinatörlüÄŸünde, 17 Nisan - 2 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleÅŸtirilecek olan özel bir atölye programına ev sahipliÄŸi yapmaktadır. Atölye öÄŸrencilere ArcGIS ile Mekânsal Analiz, Sosyal AÄŸ Analizi, ChatGPT ile Veri Analizi, Transkribus ile Yapay Zeka Destekli Otomatik Transkripsiyon ve Dijital Yayın alanlarında derinlemesine bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamaktadır.
Atölyemiz, katılımcılara ArcGIS StoryMaps, Knight Lab'in Hikaye Anlatım Araçları, Google MyMaps, Map Warper, MapHub, Voyant Tools ve Palladio gibi çeÅŸitli dijital araçları uygulamalı olarak tanıma fırsatı sunacaktır. Program, sınırlı kontenjanla sunulmakta olup, 10 derslik bir müfredatı kapsamaktadır. Derslerimizin bir kısmı çevrimiçi platformlarda, bir kısmı ise üniversitemizin fiziksel ortamında yüz yüze gerçekleÅŸtirilecektir.
Atölyeye katılım için özel bir yazılım bilgisi gerekliliÄŸi bulunmamaktadır. Katılımcıların derslere bilgisayarları ile katılmaları yeterlidir. Programın baÅŸarılı bir ÅŸekilde tamamlanabilmesi için ders okumalarının yapılması, derse aktif katılım, uygulamalı ödevlerin ve final ödevinin zamanında teslim edilmesi zorunludur.
BaÅŸvurular, sadece Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü'nde 3. ve 4. sınıf lisans öÄŸrencileri ile yüksek lisans öÄŸrencileri tarafından yapılabilecektir. Bu atölye, katılımcılara hem teorik bilgileri hem de pratik becerileri kazandırarak, akademik ve profesyonel geliÅŸimlerine önemli katkılar saÄŸlamayı hedeflemektedir.
BaÅŸvuru formuna ulaÅŸmak için tıklayınız
Not: Atölye kontenjanla sınırlıdır