Osamer Tez Sunumları

Bir İstanbul Mahallesini Tanımak: Molla Aşki

OSAMER Tez Sunumları serisinin üçüncüsünde 2020 yılında Doç Dr. Yunus UÄŸur'un danışmanlığında Marmara Üniversitesi Åžehir Çalışmaları Ana Bilim Dalı'nda tamamladığı  teziyle Özge Eda Kaya'yı ağırlıyoruz. EtkinliÄŸimiz 18  Nisan ÇarÅŸamba 17.00'de çevrimiçi olarak gerçekleÅŸecek seminerimize aÅŸağıdaki link aracılığı ile ulaÅŸabilirsiniz.

Zoom Toplantı linki

Toplantı Kimliği: 916 912 7260

Özge Eda Kaya

Lisans derecesini Ä°stanbul Åžehir Üniversitesi tarih bölümünden tamamladı. Yüksek lisansını ise Marmara Üniversitesi Åžehir Çalışmaları bölümünde “XIX. Yüzyılda Bir Ä°stanbul Mahallesinin Sosyal-Mekansal Analizi: Molla AÅŸki Mahallesi” baÅŸlıklı tezi ile tamamladı. Åžu anda ise Ä°stanbul  Medeniyet Üniversitesi’nde sürdürdüÄŸü doktora çalışmasına; esas-ı emlak defterleri üzerinden 19. Yüzyıl Ä°stanbul sur içi mahallelerinin sosyal ve mekansal analizleri konusunda devam etmektedir. BaÅŸlıca çalışma alanları ise Osmanlı ÅŸehir tarihi, Osmanlı’da sosyal hayat ve dijital tarih çalışmalarını kapsamaktadır.