Osamer Tez Sunumları

18. Yüzyılın İlk Yarısında Sünni-Şii Siyasi İlişkileri ve Osmanlı Hilafeti

OSAMER Tez Sunumları serisinin beÅŸincisi seminerinde Baki Tezcan danışmanlığında University of California, Davis, Tarih Bölümü'nde tamamladığı "18. Yüzyılın Ä°lk Yarısında Sünni-Åžii Siyasi Ä°liÅŸkileri ve Osmanlı Hilafeti" baÅŸlıklı sunumuyla Dr. Habib Saçmalı'yı ağırlıyoruz.

Tarih: 20 Mayıs 2023

Toplantı Linki: zoom.us/j/9169127260

Muhammet Habib Saçmalı

2010 senesinde BoÄŸaziçi Üniversitesi’nde Sosyoloji bölümü ile Siyaset Bilimi ve Uluslararası Ä°liÅŸkiler bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans derecesini 2013 yılında BoÄŸaziçi Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası Ä°liÅŸkiler bölümünde Rıza ve Müzakere: Türkiye’de Hutbelerin Yazımında Diyanet’in Rolü baÅŸlıklı teziyle aldı.

Baki Tezcan’ın danışmanlığındaki doktora tezini ise Onsekizinci Yüzyılın Ä°lk Yarısında Sünni-Åžii Siyasi Ä°liÅŸkileri ve Erken Modern Dönem Osmanlı Hilafeti 2021 yılında Kaliforniya Üniversitesi, Davis’te Tarih bölümünde tamamladı. 2023 yılından itibaren Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü’nde öÄŸretim üyesi olarak görev yapmaktadır.